Här har jag samlat böcker, artiklar och annat matnyttigt som jag gärna delar med mig av. Många av dem har några år på nacken – det visar bara att de håller. För att underlätta har jag samlat dem under olika kategorier.

Ledarskap

Good to great
Jim Collins succé från 2001. Hur ett vanligt företag blir ett extraordinärt företag. Några år på nacken, men fortfarande lika intressant.

Think and Grow Rich
Av Napoleon Hill. En uppgradering av den ursprungliga boken från 1937, som handlar om Andrew Carnegies livsverk att skapa USA största stålindustri på 1800-talet. Vissa menar att boken om Carnegie är den första ledarskapsbok som skrivits. Många av hans tankar håller än idag.

Personlig utveckling

Konsten att var snäll
Stefan Einhorn ger en ny syn på ordet ”snäll”.  Vi får lära oss vad vi kan vinna på att vara snälla, men även vad som hindrar oss från att vara det trots att vi inser fördelarna. Lättläst och tankeväckande.

Tio tankar om tid
Av Bodil Jönsson. Denna kloka, rättframma och erfarna kvinna har framför allt lärt mig ett viktigt begrepp: ”Ställtid”. Om vi verkligen tar till oss innebörden i ordet så lovar jag att stressnivån sjunker markant. Dock, som alltid, det självklara är ofta det svåra. Lycka till.

Styrelser

Ordförandes nya roll
Om konsten att leda värdeskapande styrelser av Sophie Persson och Bertil Fredriksson. Här får du som styrelseordförande konkreta råd som hjälper dig att verkligen nyttja kraften i en aktiv styrelse.  Handfasta råd som är lätta att ta till sig från två erfarna personer.