”Kapitalet är på plats, nu kör vi!”

images

Det är en härlig känsla när finansieringsrundan är på plats, men med pengarna kommer nya krav. Oavsett om pengarna kommer från affärsänglar, riskkapitalbolag eller från börsen så uppstår nya krav på dig som VD. Nu ska företaget växa och löften infrias!

I den situationen ställs du som VD ofta inför följande frågor;

  • Räcker min organisation till, räcker jag till, hur använder jag min tid?
  • Vågar jag delegera fullt ut och släppa kontrollen?
  • Hur fungerar ledningsgruppen? Jobbar vi med rätt frågor, fattar vi beslut som vi följer upp? Eller fungerar den som ett rapporteringsforum?
  • Fungerar min ledarstil i nuläget? Räcker jag till för att lyssna på mina medarbetare, stötta dem och hantera konflikter?
  • Vilka krav kan jag ställa på medarbetarna?
  • Har vi rätt kompetens?
  • Tar jag mig tid att lyfta blicken och få ett helikopterperspektiv?
  • Hur kommunicerar jag med nya, och gamla, ägare?
  • Hur fungerar min styrelse och hur är min relation till ordförande?

Många går idag till en PT, personlig tränare, för att sparras till att snabbare komma i form eller bli än mer vältränad. Att ha tillgång till en person som ser dina utmaningar och lägger upp ett träningsprogram skräddarsytt för dig, någon som har kunskap kring vissa frågor som du själv saknar och framför allt någon som kan peppa dig och hjälpa dig när det känns motigt.

På samma sett fungerar vi som Exekutiv sparringpartner. Med oss, som själva har brottats med de flesta av frågorna ovan, kan du arbeta med ditt ledarskap och dina utmaningar.

Känner du igen situationen? Låter detta intressant? Kontakta mig så berättar jag mer.