Ny fas och nya utmaningar!

”Livet kan bara förstås baklänges, men det måste levas framlänges”, så sa min husgud Sören Kierkegaard. Han menar att livet är indelat i olika faser. Första fasen, den estetiska, handlar om spänning, njutning, äventyr. Där har jag befunnit mig i närmare 40 år. Jag har rest, fött och fostrat barn, mött massor av spännande människor och stora utmaningar både i arbete och privat. I nästa fas, den etiska, går vi från det subjektiva till det objektiva och hittar den meningsfullhet som vi ofta saknat.

Där befinner jag mig nu.

Jag bor mitt i paradiset, mitt på Ven, mitt i Öresund. Varje nyårsnatt känns det som om vi befinner oss mitt i stormens öga. Vi står ute på Landsvägen och runt omkring oss pågår de mest fantastiska fyrverkerier, medan det är helt tyst och stilla där vi står. Landskrona brukar vara först ut. Sedan kommer Malmö, Köpenhamn, Helsingör och Helsingborg. Tre och en halv miljon människor omger denna lilla ö med sina 370 innevånare. Men den ger mig lugn och trygghet, och lite som Miss Marple i St Mary Mead, tycker jag att jag här på St Ibb hittar svaren på en massa frågor medan jag påtar i min trädgård. Miss Marple löser mordgåtor medan jag använder min kunskap och erfarenhet till att hjälpa ledare utveckla sitt ledarskap.

År 2000 skrev jag om Kierkegaard och hans efterföljare Sartre i mitt examensarbete för min Executive MBA. Föga anade jag då att jag nu, 15 år senare, skall bygga vidare på Kierkegaards etiska fas, som handlar om att göra mer för andra än för oss själva, och Sartres tankar om att vi skapar våra egna liv genom de val vi gör.

Min nya webbsida, Stella-Nova.se börjar ta form. Genom den vill jag föra en dialog med dig som vill utvecklas som ledare och skapa något som ger mening åt ditt och andras liv.

Jag kan bidra med tankar, erfarenheter och kunskap när det gäller affärsutveckling och strategi, generationsskifte, rätt och slätt fungera som ledarstöd.  Jag arbetar både individuellt och med team. En hjärtefråga är styrelsearbete. Jag utbildar och stöttar styrelser som vill öka sin effektivitet för bästa möjliga utveckling av de företag och organisationer som de leder.

I min ledarskapsblogg kommer jag att skriva om frågor som handlar om ledarskap i alla former, från att leda oss själva till att leda människor, verksamheter och miljöer där vi verkar. Jag bjuder även in gästskribenter att skriva om dessa frågor. Och jag vill skapa en dialog med dig som läser. Mitt motto  har jag lånat av Kierkegaards: Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv. På min webbsida Stella-Nova.se kan du läsa lite mer om vad jag göra och vad jag erbjuder. 

Välkommen att höra av dig, tillsammans tänker vi alltid klokare än var för sig.

Kommentera